Reumapositief: ons nieuwste boek

Op 20 april 2017 stellen we aan pers en publiek ons nieuwste boek voor: ‘Reumapositief’.

Een chronische aandoening zoals reuma kan je leven flink overhoop halen. De mogelijkheden waarover we vandaag beschikken om reuma en andere chronische aandoeningen met medicijnen te lijf te gaan, zijn heel wat beter dan nauwelijks een generatie geleden. Dat is het goede nieuws. Vaak echter blijven chronische pijn, functiebeperkingen en ongemakken bestaan en dat kan een belangrijke impact hebben op iemands leven, werk en vrije tijd.

‘Reumapositief’ reikt handvatten aan om deze doorstart eenvoudiger en succesvoller te maken. Kernbegrippen zijn optimisme en positiviteit – vandaar de titel ‘Reumapositief’. Als auteurs putten we vooral uit nieuwe inzichten van de positieve psychologie en bouwen we daarmee een stappenplan dat bruikbaar is voor een nieuwe start. Een belangrijke boodschap is de volgende: positiviteit en gezondheidsoptimisme kun je leren en kun je trainen en dit boek wil daarbij helpen.

‘Reumapositief’ is niet enkel bedoeld voor personen met een reumatische aandoening. Iedereen heeft ooit te maken met een gezondheidstegenslag. In het boek spreken we over een grijze zwaan, de symbolische voorstelling van een tegenslag waarmee je onverwacht en ongewild te maken krijgt. Hoe je kan omgaan met een grijze zwaan en hoe je succesvol een nieuwe start kan nemen, dat is waar het boek over gaat.

Bestel Reumapositief